Köttfärsblandning
- 1 gul lök bryns
- 400g Köttfärs
- Salt
- Chilipeppar
- 2 msk Oystersouce
- 2 msk Fishsouce
- 1 Vitlök
- 2 msk Sojasås
- 1 Buljongtärning
- Torkade skogsöron (svamp) som blivit blötlagda blandas i. (Jag körde skogschampinjoner istället)
- Mot slutet blandas ett ägg ner i köttfärsblandningen
Marinad
- 4 dl Vatten
- Salt
- 0,5 dl Fishsouce
- 2 dl Socker
- 2 Chilifrukt, hackade
- 1 Lime/citron – pressas i mot slutet av kokningen
- Jordnötter – hackas och blandas ner i marinaden när den är klar.
Koka allt i 10-20 minuter. Lägg i jordnötter när allt är klart.
Sen hackar eller strimlar man upp valfria råa grönsasaker i minibitar. Jag använde morötter, gurka och rödlök. Vitkål är också gott. Det enda du sedan behöver är rispapper som man köper i asiatiska affärer.
Doppa rispapper i varmt vatten i en bunke. Fyll med köttfärsblandning och råa grönsaker och rulla ihop till en vårrulle. Doppa i marinad och ät! Dubbeldipp är tillåtet eftersom man har sin egen såsskål :-)
Lycka till!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar