söndag 3 januari 2010

Sunday movienight!

I eftermiddag och ikväll har jag sett inte mindre än två filmer; Sherlock Holmes samt The time travelers wife. Det var två rätt bra filmer och jag känner att jag skulle kunna klämma en tredje. Men jag måste försöka komma i säng i tid ikväll eftersom jag ska ju jobba imorgon. Därför blir det bara två korta små recensioner. En gemensam nämnare för båda filmerna är att Rachel McAdams är med i båda, ni vet bitchigaste bitchen Regina George i Mean Girls där Lindsay Lohan var den stora stjärnan. Nu känns det som att Rachel McAdams är den större stjärnan även om Lindsay fortfarande får mest rubriker. Anyways, nu till filmerna.

Sherlock Holmes är regisserad av Guy Ritchie som gjort Snatch och Lock stock and two smoking barrels. det märks att det är han som regisserar, snabbt, ryckigt, och slow-motionscener för att förstärka saker och ting. En mycket cool film. Sherlock är lite tuffare än vad vi är vana att se honom. Han dricker, slåss och är allmänt hård, passande kanske eftersom han spelas av Robert Downey Jr. Dr Watson, hans kompanjon i vått och torrt är också med, här spelad av snyggingen Jude Law. I filmen försöker dom tillsammans lösa ett fall när en tidigare arresterad och hängd skurk återvänder från de döda. Stundtals spännande, men mest känns det som en riktig ävetyrsfilm. Lite som Pirates of the carribean fast i 1800-talets London. Se den!


http://sherlock-holmes-movie.warnerbros.com/
3 pekpinnar av 5.

The time travelers wife är en film som är baserad på en bok av Audrey Niffenegger. Den handlar om en bibliotekarie som har en väldigt speciell talang och ni kan säkert gissa vilken av titeln. Det är ett kärleksdrama om hur bibliotekarien handskas med sitt liv, trots att han utan att han kan påverka det försvinner från ett ställe och dyker upp naken på ett annat. Trots detta lyckas han skapa ett liv med sin blivande fru och i filmen får vi följa hur han försvinner in och ut ur deras liv. Det finns en väldigt speciell vigselscen kan avslöjas. Bättre än vad jag trodde, nästan så att man klämde fram en liten tår mot slutet.


http://www.thetimetravelerswifemovie.com/

3 pekpinnar av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar