lördag 30 april 2011

Restaurang Viktoria är kunglig

Igår var det dags att fira ett födelsedagsbarn med en länge efterlängtad middag på Restaurang Viktoria i Umeå. Vi hade slagit på stort och valt deras avsmakningsmeny, Smakupplevelsen. Till den blev det ett tillhörande urval av viner vilket förhöjde måltiden väldigt mycket. Ska ni äta en avsmakningsmeny är drycken till rätt viktig och då en somelier har valt ut passande viner så passar det nog troligvis bättre än om man själv väljer dryck. Tror jag. Så här blev det i alla fall:

 Vi började med en spännande liten drink som hette typ "Rå bra". En svensk variant på drinken Rob Roy som är en whiskeybaserad Dry Martini. Här var det självklart Mackmyrawhiskey som var basen. Gött! Till det några små tilltugg som jag inte riktigt minns vad det var.

 Det är något speciellt med vackert uppdukade bort med mååånga bestick. Mycke mat på g!
 Första rätten var en rätt med lättrökt almalax men laxrom, skummad rökt dillemulsion och lite grönt krafs. Mums!

 Oxfilécarpaccio med sikrom, konfiterad äggula och nån god kräm av något slag. Gott men inte den godaste carpaccion jag har ätit.
 Torskrygg från himlen. Smälte i munnen och den underbara såsen till och persiljerötterna var utsökta. Bäst hittils!
 Kvällens godaste vin, Mr Riggs, verkar dessvärre inte finnas på systemet. Synd.
 Kvällens enligt mig godaste rätt; Renfilé. Tranbärssås, grillad marinerad svamp och potatisgratäng med Gruyereost. Yumma yumma!
Första desserten, ostbricka. Den innehåll en nyhet för mig, Jokkmokksost. Det är inte sista gången jag smakat på den hoppas jag, riktigt god. Annars är ostbricka sådär tycker jag. Portvinet vi fick till var dock lysande!
Sista rätten var en klassisk dessert med kryddkaka, vanlijglass och skummad after eight. Gott men inte görgott. Det var för mycket krydda i kryddkakan.

Allt som allt var det dock lysande. Vår härliga servitör från Chicago var duktig och de tre timmarna vi spenderade på Viktoria kändes inte på något endaste lite sätt som långsamma.

5 pekpinnar av 5 möjliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar