Päronchokladpaj
8-10 bitar
Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
1 burk konserverade päron
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
1 dl socker
Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och matfett till en smulig deg. Rör i äggulan och arbeta ihop.
Tryck ut degen i en form ( 28 cm) med löstagbar kant. Låt stå i kylen 15-30 min.
Sätt ugnen på 200 grader C.
Smält fettet till fyllningen. Lägg i chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen.
Förgrädda pajskalet 10 min.
Lägg päronen i skalet och häll över chokladsmeten.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Tack för receptet, den ska jag provbaka ngn dag!
SvaraRadera