tisdag 1 juni 2010

Jo jo, godaste kakan i stan!

Så var det äntligen dags att dela med sig av det smaskigaste jag har smakat på väldigt länge. Om det andas lite 80-tal på grund av päronen så kan jag lugna alla som har något fånigt problem med att laga sånt som är lite passé att så är inte fallet. Detta är smaksensation när den är som bäst. Men ett varningens finger är på sin plats då det är mycket svårt att sluta äta när man väl börjat. Så försök inte smaka en liten bit bara, du kommer att ta en bit till. Och en till... och sen är det slut!!!

Päronchokladpaj 

8-10 bitar

Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
1 burk konserverade päron
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
1 dl socker

Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och matfett till en smulig deg. Rör i äggulan och arbeta ihop.
Tryck ut degen i en form ( 28 cm) med löstagbar kant. Låt stå i kylen 15-30 min.
Sätt ugnen på 200 grader C.
Smält fettet till fyllningen. Lägg i chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen.
Förgrädda pajskalet 10 min.
Lägg päronen i skalet och häll över chokladsmeten.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.


1 kommentar:

  1. Tack för receptet, den ska jag provbaka ngn dag!

    SvaraRadera